U Novom Pazaru za dva dana 1.130 saobraćajnih prekršaja 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi, u okviru projekta „ROADPOL dani vezbednosti“, od 16. do 22. septembra, policija u Novom Pazaru u prethodna dva dana otkrila je 1.130 prekršaja.

Najviše prekršaja, 556, bilo je kod prekograničenja brzine, sledi nepropisno parkiranje sa 257 prekršilaca i 109 bilo je bez korišćenja sigurnosnih pojaseva putnika i vozača.

U saopštenju PU Novi Pazar navodi se i da je za volanom otkriveno 8 pijabih vozača i 2 pod dejstvom psihoaktivnih suspstanic.

Protiv dvojice vozača, zbog nasilničke vožnje, biće podnete prekršajne prijave. Oba slučaja nepoštovanja saobraćajnih propisa dogodila su se na magistralnom putu Novi Pazar – Raška. Jedan četrdesetopetogodišnji vozač preticao je kolonu vozila na delu puta sa neisprekidanom linijom, a drugi se svojim vozilom, marke „BMW“, kretao brzinom 183, 5 kilometara na sat, na deonici gde je ograničenje 50 km/h.
Policija je, u pritovoru, zadržala i dvojicu vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika i jednog koji je vozio sa 1,25 promila alkohola u organizmu.

I u prethodna dva dana iz saobraćaja je isključeno 30 vozila zbog nepropisno zatamnjenih stakala.

Ova međunarodna akcija se sprovodi u trideset zemalja i cilj joj je otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari