U Novom Sadu proglašena redovna odbrana od poplava: Dunav dostigao maksimum, očekuje se povlačenje vode 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Proglašena je redovna odbrana od poplava na Dunavu kod Novog Sada koja se odnosi na sremsku stranu grada, u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.

„Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Dunav će kod Novog Sada u narednih nekoliko dana porasti za još desetak centimetara, a potom sledi stagnacija i opadanje. Redovna odbrana od poplava kod Novog Sada uvodi se kada vodostaj dostigne 450, a vanredna odbrana pri vodostaju od 700 centimetara. U gornjem toku kod Bezdana, Dunav je od juče u blagom opadanju. Pri ovakvim vodstajima problemi u branjenom području se ne očekuju, a nadležne službe prate stanje na terenu“, saopštili su iz Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“.

Odbrana obuhvata zonu od 11,4 kilometara sremske obale. Na mernoj stanici izmereno 458 centimetara. Na sektoru na kojem je proglašena odbrana od poplava uvedeno je dežurstvo.

Podaci govore da je vodostaj Dunava kod Novog Sada neće preći ni redovnu granicu odbrane od poplava od 550 centimetara.

Delomično su poplavljene plaže Oficirac i Štrand, kao i delovi na Kamenjaru i Šodrošu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari