U Novom Sadu više od hiljadu novoobolelih 1foto: R. B.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano čak 2.816 novih slučajeva obolevanja od kovida , akoro polovina ili 1.107, novoobolelih registrovana je u Novom Sadu, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Najveći broj novoobolelih su osobe uzrasta 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 11.279. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 4.424, navode u IZJZV.

U Domu zdravlja Novi Sad, s obzirom na velike gužve, apelovali su na građane da u kovid centar na Novom naselju dolaze samo pacijenti koji imaju simptome kovida 19.

Oni koji samo sumnjaju da su oboleli ili su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome, ne bi trebalo da dolaze, poručuju lekari.

„Prerani dolazak  na pregled,  kao i želja za testiranjem,  se ne preporučuju. Posebno ako se uzme u obzir da se osoba može inficirati u čekaonici čekajući na pregled. Najsvrsishodnije je da pacijenti na prvi pregled dolaze tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer će tek tada rezultati testa koji se radi biti validni. Prerani dolazak, na prvu pojavu simptoma, može dati lažni-negativni rezultat, a da se nakon dva dana zdravstveno stanje pogorša i pacijent ponovo mora doći na pregled“, navode u Domu zdravlja Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari