Fabrika poliester folija do pre godinu dana poslovala je kao društveno preduzeće u sastavu RTB Bor. Posle aukcijske prodaje, kupljena je inače za 5,3 miliona dinara, radi pod novim imenom AD Eurofil i u međuvremenu je u novu savremenu opremu uloženo oko milion evra, a polovina tog novca obezbeđena je od Republičkog fonda za razvoj u vidu najpovoljnijeg kredita nabavkom dve najsavremenije američke mašine za elektronsko merenje, kako kažu odgovorni, omogućena je proizvodnja belog livenog filma, kao i ambalaže za lekove, hranu, čak i cigarete.

Fabrika poliester folija do pre godinu dana poslovala je kao društveno preduzeće u sastavu RTB Bor. Posle aukcijske prodaje, kupljena je inače za 5,3 miliona dinara, radi pod novim imenom AD Eurofil i u međuvremenu je u novu savremenu opremu uloženo oko milion evra, a polovina tog novca obezbeđena je od Republičkog fonda za razvoj u vidu najpovoljnijeg kredita nabavkom dve najsavremenije američke mašine za elektronsko merenje, kako kažu odgovorni, omogućena je proizvodnja belog livenog filma, kao i ambalaže za lekove, hranu, čak i cigarete. Borski Eurofil kompletno obezbeđuje domaće tržište, a uskoro će se pojaviti i na tržištu Poljske i Albanije, a kako je reč o jedinoj ovakvoj fabrici na Balkanu, u Evropi za sada joj konkurišu samo industrije iz Kine i Južne Koreje i delimično Turske i Indije.
Ova privatizovana borska fabrika, kako saznajemo, ni po kom osnovu nikome ne duguje, ako se izuzme obaveza da za 88 radnika treba da nadoknadi 26 neisplaćenih plata u periodu pre privatizacije. Zaposleni u Eurofilu plate sada redovno primaju, a prilikom svake isplate radnici dobijaju i jednu zaostalu zaradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari