U organizaciji "Srbija za mlade" još jedan uspon na Midžor u noći između 21. i 22. avgusta 1Foto: FoNet/Veselinov Tourism Consulting

Organizacija Srbije za mlade, koja ove godine slavi deceniju postojanja, neguje i podstiče jedinstvene programe i projekte s namerom da Srbiju učini svetski prepoznatljivom, atraktivnom i izazovnom destinacijom omladinskog turizma, saopštila je ta organizacija posle planinarsko-astronomskog pohoda organizovanog na Midžor.

Pripremajući i realizujući nove akcije na otvorenom, posebno u vreme pandemije korona virusa, Srbija za mlade nastoji da osmisli kreativne programe i ponudi ih mladima kako bi im omogućila da povremeno promene svakodnevno okruženje i prepuste se izazovima putovanja, upoznavanja, edukacije i učešća u kulturnim i zabavnim sadržajima ili prirodnim atrakcijama.

Svojim akcijama i atraktivnim projektima koji iz meseca u mesec imaju sve više pobornika, organizacija Srbija za mlade postepeno gradi i svoj turistički portfolio s namerom da Srbiju učini svetski prepoznatljivom, jedinstvenoim i izazovnom destinacijom omladinskog turizma.

U okviru ovogodišnjeg programa realizovan je tradicionalni Festival Meseca – Moon fest, namenjen ljubiteljima pešačenja, planinarenja i prirode, a cilj je bio Midžor, jedan od vrhova Stare planine.

Pohod na planinski vrh u noći punog meseca bio je prilika i za predavanja i razmenu saznanja o najzanimljivijim astronomskim pojavama, ali i pravi izazov za ljubitelje fotografije, astrografije i astronomije

Julski Moon fest neće biti i jedini tokom ovog leta, jer organizacija Srbija za mlade planira još jedan uspon na Midžor, u noći između 21. i 22. avgusta.

Doživljaj i utiske sa julskog Moon festa učesnici i organizatori podelili su na internet stranici Srbija za mlade, gde je dostupna i prijava za sledeći, avgustovski Festival meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari