U Pećkoj patrijaršiji danas zasedanje Sinoda SPC 1Foto: Instagram/ porfirije_patrijarh

U sedištu Srpske pravoslavne crkve, Pećkoj partijaršiji, danas se, posle Svete arhijerejske liturgije, održava redovno zasedanje Svetog arhijrerejskog sinoda.

Kako je saopštava SPC, sednici crkvene vlade predsedava patrijarh Porfirije, a učestvuju članovi episkop sremski Vasilije, šumadijski Jovan, zvorničko-tuzlanski Fotije i kruševački David, a prisustvuju i drugi najviši crkeveni zvaničnici

„Evo nas opet, opet smo došli kući. Da Bog da da uvek budemo ovde i da sve što mislimo, govorimo i činimo ima svoj koren ovde. Budući da je taj koren ovde veoma dubok, to znači da bez obzira na oluje, gromove, munje i vetrove, nećemo se slomiti. Ako nam koren nije ovde, ma gde bili i ma šta imali i ma kakvu moć privremeno izgledalo da nosimo u sebi, sve to je zamalena i kratkotrajno. Neka Bog da da zaista ovde koren bude onima koji su kršteni u ime Oca i Sina i Svetog Duha, a deo su naše Crkve“, rekao je sinoć po dolasku patrijarh Porfirije.

On je blagoslovio sve koji zalivaju taj koren, koje okopavaju taj koren.

„Neka vas Gospod sve blagoslovi, Vas mati i sve sestre, a i sve nas zajedno sa vama i Vašim molitvama i vašim podvizima. Hristos voskrese“, istakao je patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari