U pirotskoj bolnici preminule još tri osobe od posledica kovid infekcije, 99 novoobolelih 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Tri osobe su preminule od posledica kovid infekcije koje su se lečile u Op{toj bolnici Pirot, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Tokom minulog vikenda ova zdravstevna ustanova registrovala je još 99 osoba laboratorijski potvrđenih osoba na COVID -19 u Pirotskom okrugu.

Od tog broja u Pirotu je 25 pozitivnih, s tim što se tokom vikenda ne rade antigen testovi, u Dimitrovgradu 34, u Babušnici 23 i Beloj Palanci17 osoba, navodi se u saopštenju .

U Opštoj bolnici Pirot od kovida i sa kovidom leči se 55 obolelih i to 39 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada, po 4 iz Babušnice i Bele Palanke i jedna osoba iz Beograda.

Tokom minulog vikenda u kovid ambulanti u Tijabari u Pirotu obavljeno je 286 pregleda, od kojih 169 prvih i 117 kontrolnih. U kovid ambulanti pirotskog Dečijeg dispanzera lekari su obavili 128 pregleda od kojih 72 prva.

„Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je vanredna sa tendencijom prelaska u katastrofalnu“, saopštava Zavod.

„Od početka vakcinacije protiv korona virusa zaključno sa 17.oktobrom u Pirotskom okrugu je vakcinisano 36.526 lica, od kojih su 35.133 primile obe doze vakcine. Dato je 10.009 trećih doza vakcine“, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari