U Pirotskom okrugu prvom dozom vakcinisano preko 41 odsto građana 1Panorama Pirota Foto: Gradska uprava Pirot (arhiva)

Obuhvat vakcinacijom punoletnih građana u Pirotskom okrugu prvom dozom vakcine je 41, 7 odsto, a kompletno je vakcinisano 32,1odsto stanovništva, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

U Pirotu je prvom dozom vakcinisano 45 odsto građana. Tokom jučerašnjeg dana na punktovima na zatvorenom bazenu u Pirotu vakcinisano je 700 osoba, od kojih je 334 primilo prvu dozu vakcine.

“Iako se smanjuje broj obolelih od korona virusa u okrugu, epidemiloška situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna”, navode u Zavodu za javno zdravlje.

U Opštoj bolnici Pirot u aprilu i maju preminulo je 60 osoba od posledica kovida i sa kovidom.

Ekipe pirotskog Doma zdravlja su minulih nedelja vakcinisale oko 1000 meštana sela.

“Veliki broj građana u Romskom naselju u Pirotu je primilo neku od vakcina”, rekao je koordinator Tima za vakcinaciju Gradske uprave Pirot Bojan Ranđelović.

Dodaje da se termini za vakcinaciju i revakcinaciju Astra zenekom i Sputnjik V vakcinom zakazuju se isključivo na portalu E-uprave.

“Građani koji su imali anafilaktički šok i nisu mogli da prime vakcinu u Pirotu, poslati su u Klinički centar Niš. Od 120 takvih građana, pedesetak je uz nadzor anesteziologa u Nišu primilo vakcinu”, rekao je Ranđelović.

Prema jučerašnjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, u Pirotkom okrugu je virus korona potvrđen kod jedne osobe iz Pirota. Na PCR analizu poslat je 21 uzorak.

U pirotskoj Opštoj bolnici leči se 9 osoba iz Pirota, 2 iz Dimitrovgrada i 1 iz Bele Palanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari