U poplavama u Peći stradali majka i dete, situacija se danas smiruje 1ilustracija Arhiva Foto: MUP

U velikim poplavama koje su pogodile opštinu Peć stradale su dve osobe – žena i petogodišnje dete, a situacija se danas smiruje.

Gradonačelnik opštine Peć Gazmend Muhadžeri je izjavio da je šokiran posledicama.

„Ovo je ozbiljna i gorka situacija za naš grad. U ovom teškom vremenu, izražavam saučešće i punu solidarnost. Nadam se da imaju snage da prevaziđu ovu situaciju“, napisao je Muhadžeri na Fejsbuku.

On je dodao da su ekipe opštine na terenu i posmatraju stanje posle poplava.

Ministar administracije lokalne samouprave Kosova Eljbert Krasnići saopštio je da je taj resor u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa opštinom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane da priteknu u pomoć građanima u Peći nakon poplava u subotu.

Krasnići je u objavi na Fejsbuku rekao da komunikacija sa ovim institucijama nije prestala od početka kiše u subotu uveče.

„Zabrinuti i šokirani situacijom zbog poplava u Peći, gde su živote izgubila dva naša građanina, dete i njegova majka. Od kada su kiše počele sinoć, bio sam u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa gradonačelnikom Muhadžerijem, ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom i ministrom odbrane Armendom, kako bismo pomogli građanima i opštini u ovoj teškoj situaciji“, kazao je Krasnići.

Ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je da su jedinice za potragu i spasavanje BSK krenule u pomoć nakon poplava koje su pogodile grad.

Mehaj je rekao da je ministarstvo koje vodi u stanju pripravnosti sa svim svojim kapacitetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari