U Požarevcu još 25 novoobolelih, porast u Petrovcu na Mlavi i Smederevu 1Foto: Z.V.

Prema današnjem izveštaju Regionalnog zavoda za javno zdravlje iz Požarevca u protekla 24 sata u Braničevskom okrugu zvanično je potvrđen je 61 slučaj pozitivan na SARS-Cov2.

U Podunavskom okrugu registrovana je 51 osoba zaražena ovim virusom.

Prema izveštaju Zavoda, evidentiran je veliki porast broja inficiranih virusom u skoro svakoj opštini na teritoriji oba okruga. Na teritoriji Braničevskog okruga danas jedino u opštini Žabari nema novog broja zaraženih osoba. U Požarevcu je u odnosu na juče ponovo povećan broj i to 25 osoba.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Ane Jovanović, u Petrovcu na Mlavi je kod 20 osoba potvrđeno prisustvo virusa a od tog broja je 10 zdravstvenih radnika pozitivno na Kovid-19.

U Smederevu je od 46 novih slučajeva virus potvrđen i kod dva zdravstvena radnika i kod dva radnika u Železari. Sledi Opština Petrovac na Mlavi sa 20 novoinficiranih virusom SARS- COV2, od tog broja 10 zdravstvenih radnika je pozitivno na Korona virus. Zatim sledi opština Veliko Gradište sa 11 novozaraženih osoba infekcijom SARS-Cov2, u Golupcu jedna osoba, u Žagubici jedna i u Malom Crniću još tri osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

U Požarevcu je, zaključno sa današnjim danom, broj potvrđenih slučajeva 624 u Velikom Gradištu 94, u Petrovcu na Mlavi ukupno 272 u Kučevu 54, u Opštini Žagubica 38 u Opštini Žabari 29, u Golubcu 27 registovan i Malom Crniću 27 slučajeva pozitivnih na Covid-19.

U podunavskom okrugu danas je evidentiran 51 novi slučaj zaraze, od toga je u Smederevu zvanično kod 46 osoba potvrđena zaraza virusom Kovid 19.

Infekcija je potvrđena i kod 2 zdravstvena radnika i kod 2 radnika u Železari a u Velikoj Plani još pet osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Od početka pandemije do danas je zvanično u Smederevu registrovano ukupno 827 slučajeva pozitivnih na Kovid-19 u Velikoj Plani 264 i Smederevskoj Palanci 433 osobe pozitivne na Kovid-19.

U poslednjem danu uzeto je 166 uzoraka za PCR testiranje na teritoriji braničevskog okruga. U Braničevskom okrugu od početka pandemije ukupno je uzeto 12.110 uzoraka za PCR testiranje na COVID-19, a u Podunavskom okrugu 10.774 uzorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari