U požaru u selu Gornja Stražava kod Prokuplja nastradao je juče Bratislav Dinić (35) i njegovi sinovi – Dejan (13) i Dušan (10). U požaru koji je zahvatio porodičnu kuću Bratislav Dinić je nastradao dok je pokušavao da iz vatre spasi sinove.

Milorad Lapčević, istražni sudija Okružnog suda koji je obavio uviđaj, rekao je da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama odnosno na razvodnoj tabli u prizemlju trospratne kuće.

Prilikom izbijanja požara deca su spavala u svojim sobama i ugušila se ugljen-monoksidom. Istražni sudija je rekao da je otac izašao iz kuće da uzme alat da bi utvrdio da li ima struje pošto je primetio da su neki delovi kuće bez električne energije. Nakon upozorenja komšije da dim i vatra izbijaju iz kuće, Dinić je postavio merdevine i ušao kroz terasu da bi spasao sinove. Njegovo ugljenisano telo je nađeno blizu mesta na kojem je ušao u kuću.

Prema rečima istražnog sudije, vatrogasci su imali problema da uđu u kuću zbog jakog plamena koji je zahvatio celu kuću, čiji su podovi i zidovi bili obloženi lamperijom. Iz tog požara komšije su uspele da spasu babu Bratislava Dinića, Draginju, koja je bila u suterenu kuće. Uprkos pomoći komšija i brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa, koje su došle za šest minuta, za Dinića i njegove sinove je bilo suviše kasno, tako da su lekari Hitne pomoći mogli samo da konstatuju smrt. Inače, kako navode iz policije, požar je lokalizovan za desetak minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari