U Predsedništvu prvi put izložene zajedno slike Karađorđa i kneza Miloša Obrenovića 1Foto: Instagram/Sretenje/Dan državnosti

U zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, povodom Dana državnosti – Sretenja, prvi put su zajedno izložene slike Vožda Karađorđa i kneza Miloša Obrenovića.

„Prvi put izloženi zajedno i javno u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Vožd Đorđe Petrović Karađorđe – Paje Jovanovića, Crkva Zahvalnica u Radovanjskom lugu kod Velike Plane i Knez Miloš Obrenović – Stevana Todorovića, Manastir Krušedol, Riznica“, navedeno je na Instagram nalogu @sretenjedandrzavnosti, koji je zvanično otvoren povodom nastupajućeg praznika.

Povodom Dana državnosti, brojni muzeji i ustanove poput Narodnog muzeja Srbije, Galerije Matice Srpske i Državnog arhiva Srbije najavili su za sutra otvaranje izložbi u prisustvu državnih zvaničnika.

U Državnom arhivu Srbije sutra od 10 časova biće otvorena izložba „Ustavi Kneževine Srbije i Kraljevine Srbije“.

Jedinstvena izložba „Ćirilica – slava i trajanje“ na Kuli Beograd i Sava promenadi biće otvorena do 14. marta.

Na istoj Instagram stranici navode da će sutra u 16 časova počasna artiljerijska paljba istovremeno biti sa Beogradske, Petrovaradinske i Niške tvrđave, uz defile brodova u beogradu i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari