U Prištini počelo novo ročište u suđenju za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića 1Foto: Pixabay/LNLNLN

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini jutros je počelo novo ročište u suđenju za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Kako je najavljeno, na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče pojedini političari, prenosi portal Kosovo-online.

Svedoci na današnjem suđenju su Časlav Ilić, Ksenija Božović i Milena Popović, koja se obratila i-mejlom sudu da zbog zdravstvenih razloga ne može da bude prisutna i obavestila sud da može doći na suđenje početkom sledeće godine.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Specijalno tužilaštvo Kosova za ovaj zločin podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Prema navodima Tužilaštva, u slučaj ubistva Ivanovića umešano je još najmanje petoro osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari