Advokat tražio da se na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića podnesu dokumenti koje je Gašić pokazivao u Skupštini 1foto EPA-EFE

Advokat jednog od šestoro optuženih za ubistvo srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića zatražio je da se kao dokaz traže dosijei koje je srpski ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pokazao u Skupštini Srbije, ali je sudsko veće odbilo taj zahtev, javlja danas KoSSev pozivajući se na Kohu.

U slučaju u kojem se šest osoba tereti za organizovani kriminal u vezi sa ubistvom Ivanovića, predloženo je da se dokazi potraže i u Srbiji.

Advokat optuženih Nedeljka Spasojevića i Faruka Korenice predložio je da sud od Srbije zatraži dva dosijea, koje je pre nekoliko nedelja u Skupštini Srbije predočio Gašić.

„U jednom trenutku Gašić je imao dva dosijea u rukama i rekao je da znaju ko je ubio Ivanovića i da je sve u ta dva dosijea“, rekao je Korenica.

Gašić je tada na sednici rekao i da je ubica Ivanovića trenutno pod zaštitom nemačkih vlasti.

Sud je naveo više razloga zbog kojih se ne mogu prihvatiti izjave ministara drugih zemalja, a ukazano je i na nesaradnju Srbije i Kosova u oblasti pravosuđa.

Sudsko veće je odlučilo da se kao dokaz prihvate iskazi anonimnih svedoka B1 i B3, ali ne i svedoka A1, kojeg Specijalnog tužilaštvo goni zbog lažnih iskaza.

U slučaju ubistva Olivera Ivanovića na sudu je šest osoba, od kojih su četvorica bivši policajci.

Oni se terete da su na razne načine pomagali u ubistvu Ivanovića i da su oštetili istražni proces za rasvetljavanje slučaja. Ostali optuženi koji su u bekstvu su Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i Željko Bojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari