Županijski sud u Osijeku odlučio je juče da prihvati predlog državnog tužilaštva Hrvatske, odredi pritvaranje Branimira Glavaša i produži pritvor za ostalih šestero optuženih za ubistva srpskih civila na Dravi 1991. u slučaju poznatom kao „selotejp“.
Glavaš je juče ujutro obučen u generalsku uniformu izašao iz svoga stana u Osijeku i obratio se novinarima kojima je podelio saopštenje i dodao kako se iz njega može videti da optužnica predstavlja „laži skrojene u Bajićevom uredu“, prenose hrvatski mediji.

Županijski sud u Osijeku odlučio je juče da prihvati predlog državnog tužilaštva Hrvatske, odredi pritvaranje Branimira Glavaša i produži pritvor za ostalih šestero optuženih za ubistva srpskih civila na Dravi 1991. u slučaju poznatom kao „selotejp“.
Glavaš je juče ujutro obučen u generalsku uniformu izašao iz svoga stana u Osijeku i obratio se novinarima kojima je podelio saopštenje i dodao kako se iz njega može videti da optužnica predstavlja „laži skrojene u Bajićevom uredu“, prenose hrvatski mediji. Glavaš je u cafe baru „Kapućino“ na osječkoj Promenadi održao konferenciju za novinare.

Krunoslav Fehir krunski svedok

Zagreb – Krunoslav Fehir će ove nedelje dati iskaz u suđenju protiv Branimira Glavaša u slučaju „garaža“ u svojstvu krunskog svedoka, čime je oslobođen odgovornosti za zločin, piše Novi list. Portparol zagrebačkog suda izjavio je da je tako odlučilo Veće županijskog suda u Zagrebu pre dve nedelje, posle čega je Fehirov status osumnjičenog prebacilo u status krunskog svedoka u istrazi ratnih zločina počinjen 1991. godine u Osijeku. Zbog ovakvog rešenja zagrebačkog suda, formiran je novi istražni spis za slučaj „garaža“ u kojem je osumnjičen samo Branimir Glavaš, i u njemu se nalaze raniji iskazi Krunoslava Fehira policiji i sudu dok je bio osumnjičen zajedno s Glavašom.

On je rekao da je ponosan na učešće u odbrani Osijeka i na ljude koji su poginuli u toj odbrani, kao i stvaranju hrvatske države, ponovo tvrdeći kako je sudski proces protiv njega politički montiran. U saopštenju podeljenom novinarima Glavaš navodi da se protiv njega „po nalogu Ive Sanadera i Vladimira Šeksa vodi politički montiran proces“.
Glavaš je odbacio odgovornost, prebacujući je na druge, za izdavanje naredbe za formiranje 1. Diverzantske čete, poznatije kao Samostalna uskočka satnija, a za čije je pojedine pripadnike tokom istražnog postupka utvrđeno da su organizovali i izvršavali egzekucije srpskih civila na Dravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari