U privatnom sektoru više od pola zaposlenih radi prekovremeno za džabe

Ostavite komentar


  1. Dok u državnom sektoru idu ranije sa posla a plaćeni su. Podeljena Srbija na dva dela – na dan i noć. Na one koji se brinu za posao pa rade prekovremeno i one koji se brinu za posao kada duđe izborna godina….

  2. Nije ništa bolja situacija ni u takozvanim državnim firmama, ili ćwš tako nešto da odradiš ili ti prete sa onim“videćeš kako to izgleda kod privatnika“. Svima se smanjuju prava, pa i to kako i koliko ćeš koristiti godišnji odmor .Prosto na kvarnjaka moraš da uplatiš neki aranžman da bi negde otputovao , jer pobogu, nema ko da radi /zbog ograničenog zapošljavanja novih ljudi/.

  3. Ma jelte,ko bi rekao da privatnici u Srbiji tako izrabljuju ! Ovo je možda vest tu kod vas ,u krugu dvojke , kraju menadzera, umetnika, kontroverznih “ biznismena i jugo-penzionera, ali ostatak Srbije vrlo dobro zna koliko je rastegljivo radno vreme u privatnim firmama. Pretpostavljam da je ova vest „štampana“ za Danas-ovo dorćolsko izdanje.

  4. Koliko samo gubi budžet zbog ovoga, kao i zbog toga što poslodavci masovno vrše uplate doprinosa samo za minimalac, a razlika se dodaje iz „crnih blagajni“. Odakle „crne blagajne“? Kontrola naplate poreza je porazno loša.

  5. Ne razumem kada misle da počnu sa plaćanjem našeg prekovremenog rada. A da se podrazumeva da se duže radi, to nikom ništa….

  6. I to je istina.Mada neverujem da su ti podaci tačni.Ali nema života i privatnici rade bez ručka i doručka ceo dan da bi se opstalo.Država je Lopov i nemože se izdržati.Zulum je velik i svi su u pravu i ovo je istina,ali,ali kako dalje opstati i gladnu vlast nahraniti

  7. DVADESET GODINA RADIM KOD PRIVATNIKA
    NEMA PLAĆENOG GODIŠNJEG ODMORA
    NEMA PUTNIH TROŠKOVA
    NEMA TOPLOG OBROKA
    O PLSĆENOM PREKOVREMENOM RADU MOŽE DAMO DA SE SANJA
    NORMALNO PRIJAVLJEN
    NA MINIMALAC

  8. Pa hajde radnici, računajte koliko ste uložili u tajkunski sistem a šta ste dobili? Kad ste poslednji put posle posla izašli na ručak sa prijateljima??? Koliko vas je bilo?

  9. Mene toliko boli ova tema, da mogu samo da plačem. „Standardno“ radno vreme supruga je od 7 do 17. Znači 10 sati dnevno, radna subota se podrazumeva. Vrlo često kod kuće još radi. Dok dođe kući bude 18h. Dođe preumoran, život nikakav me možemo da vodimo, nigde da otputujemo..sve je usmereno protiv porodice.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.