U Šapcu roditelji tvrde da vozač autobusa nije hteo da vozi decu dok ne plate kartu 1Autobus Duga doo Foto: privatna arhiva

Na autobuskom stajalištu ispred Medicine rada u Šapcu, vozač gradskog autopevoznika “Duga”, odbio je da primi decu, i rekao im da čekaju drugi autobus, jer on vozi samo putnike koji “plaćaju kartu”, tvrde građani koji su u tom trenutku bili prisutni.

Đaci po uredbi grada Šapca imaju mesečne karte, koje im je grad obezbedio.

Šapčani koji su se obratili redakciji Danasa, tvde da je isti vozač i na prethodnoj stanici primio petoro dece, ali im je i pored mesečne karte naplatio prevoz, uz obrazloženje da ih neće voziti ako ne plate.

Deca su, kažu, bila uplakana i zbunjena, te su roditelji u velikom broju podneli primedbe.

U Šapcu roditelji tvrde da vozač autobusa nije hteo da vozi decu dok ne plate kartu 2
„Dugin“ autobus Foto: Facebook

Ako iste ne budu usvojene i vozač sankcionisan, tvrde da će podneti krivične prijave protiv autoprevoznika „Duga”, koji je uredno dobilo novac za mesečne karte.

Povodom ovog događaja na drušvenim mrežama pojavili su se brojni komenari građana, koji tvrde da su imali slične probleme sa istim vozačem.

“Putnici su u strahu, decu je izbacivao iz autobusa ako slučajno zaborave da ponesu kartu sa sobom i ostavljao ih da idu peške”, tvrdi jedna majka.

“Ovo je sramota, moje dete je bilo među tom decom, svi su kod sebe imali mesečne karte”, jedan je od komentara.

“Baš zbog toga, nazovem dispečera danas… kaže frajer šta im smeta da sačekaju 5 minuta drugi bus.. i spusti mi slusalicu ?!”, objašnjava jedan ljutiti otac.

Pojedini roditelji tvrde da deca čekaju i po 45 minuta.

“Kada ih ne primi, sledeći autobus je tek za 25 minuta i dok se izmenjaju vozači, još 10, 15 minuta, tako da deca koja sa časovima završe u 12:35, ako stanuju u Mesnoj zajednci Mišar, kući stignu tek oko 14:10”.

U Šapcu roditelji tvrde da vozač autobusa nije hteo da vozi decu dok ne plate kartu 3
Komentari građana Foto: Facebook

“To traje godinama, ima ih verovatno više, moje dete nije smelo da uđe u autobus, pa smo morali da reagujemo. Nije vozio jedno vreme našu liniju, posle opet počeo…”, jedan je od komentra na fejsbuku.

Povodom ovih tvrdni, kontaktirali smo nadležne u preduzeću “Duga” d.o.o. Petlovača. Prema njihovim rečima, radi se o liniji koja saobraća već dve godine, od kako je preduzeće “Duga” dobilo tender koji je raspisao grad Šabac.

“Reč je o autobusu koji saobraća na liniji Jevremovac – Mišar i koji je do nedavno bio poluprazan. Kako se situacija sa koronom propravila povećao se i broj učenika koji putuju ovom linijom”, objašnjava vlasnik preduzeća Božidar Kondić.

Smatra da vozač autobusa nije napravio propust, jer kako kaže, da je primo putnike na tim stanicama, ne bi kasnije mogli da uđu svi oni koji putuju do Orašca, što je dalja destinacija.

“Čim smo saznali za problem korigovali smo polaske, tako da građani koji putuju u tim pravcima, imaju na raspolaganju dva autobusa u razmaku od samo pet minta”, kaže Kondić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari