U sjeničkoj opštini desetak sela u snežnoj blokadi 1Foto: Privatna arhiva

Štab za vanredne situacije Sjenice proglasio je vanrednu situaciju zbog snega koji pada dva dana.

Visina snežnog pokrivača u gradu je oko 30 centimetara, a na seoskom području dostiže i pola metra. Najugroženiji su elektro mreža, jer po težinom snega popustili su elektrovodovi, i putevi koji vode do sela na Pešterskoj visoravni.

Saobraćaj se otežano odvija i na magistralnom putu Novi Pazar – Sjenica, na deonici kroz Dugu Poljanu, Ekipe preduzeća „Novi Pazar put“, uz mnogo napora, uspevaju da tu saobraćajnicu održe prohodnom.

Najteža situacija je u baranskom i kladničkom kraju, gde je od sveta potpuno odsečeno desetak sela.

– U tim selima nema struje i sneg je blokirao 60 kilometara lokalnih puteva. Na rasčišćavanju radi 26 mašina iz privatnih preduzeća – kaže, za Danas, predsednik opštine u tehničkom mandatu i komandant Štaba za vanredne situacije, Munib Mujagić.

Tvrdi da se u čišćenje, puteva prema zavejanim pešterskim selima i gradskih ulica, uticaja ima i novonastala politička situacija u opštini Sjenica.

Na vanrednoj sednici lokalnog parlamenta, minulog utorka, smenjen je direktor Javnog preduzeća za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, a novi nije izabran zbog nedostatka kvoruma.

– To preduzeće je zaduženo za održavanje lokalnih puteva. Sada nema direktora i tamo vlada dezorganizacija, nema ko da orhanizuje radnike – kategoričan je Mujagić.

Objašnjava da „grupa inženjera i radnika“ opstruiše pokretanje mehanizacije i zbog toga su angažovane mašine iz privatnih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari