U Srbiji 383 novoobolela, još 13 preminulih i 177 na respiratorima

Najnoviji podaci za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Ako se ovim tempom bude umiralo u Srbiji,hoce li biti zivih za par godina?

    1. Vucic nas je doveo do katastrofe, nesposobni vucic, autokrata koga niko vise ne postuje

      1. Prvo vakcinisemo premijerku i predsednika ako se izleče pa makar i od besnila, onda ćemo i mi zamorčići

      1. Ako pratite tabloide ružičaste TV i RTS u pravu ste. Ali tamo kažu i da vodimo 5:0 prema separatistima na KiM samo ne kažu kako i u čemu.

  2. U Republici Srpakoj kad objavljuju podatke o obolelim i preminulim kazu i iz kog su grada iliti mesta. Sta je ovdje problem reci i te podatke. Nijevaljda dau RS preciznije od nas obradjuju ovepodatke….i od kog dana su podatce za novozarazene obzirom da se rezultati testiranjacekaju i po desetak dana. …

    1. U Republici Srpskoj je situacija titalno van kontrole i razuma( izuzev Didika Koridera). To je bankrot orovincija, kojj odrzava Vucko. Tako da znate vi koji ste slepi.

  3. Nazdravlje, jedna Nemacka sa 83 miliona stanovnika imala je 300 novozarazenih juce a Srbijica skoro 400! To je nama nasa borba dala! S obzirom na nepunih 6 miliona to bi ispalo skoro 20 puta vise dnevno!!!

    1. Za list Danas, 16. jul 2020.
      Od prvog zaraženog u Nemačkoj pa sve do danas nijednom nije uvedeno vremensko ograničenje u kretanju u vidu zabrane izlaska iz kuće. Kao penzioner išao sam u trgovinu kad god sam hteo, a sam sam sebi uveo karantinu. Jedan dan ne izlazim iz kuće, a drugi trknem do samoposluge. Napolju niko ne nosi zaštitnu masku, a u radnjama, autobusima tj. u zatvorenom prostoru nose svi. Nisam ni osetio ovu krizu sa koronom. Vaš predsednik radi sve suprotno zdravom razumu i umesto da se ugleda na Nemačku, izmišlja točak. Ja ne bih mogao da podnesem njegovu morbidnu torturu sa zabranama (npr. ustajanje penzionera za kupovinu u 4 ujutr i sl.). Taj čovek eksperimentiše sa vama kao zamorčićima i zato umire toliki broj ljudi.
      Što se tiče da li je sadašnji broj zaraženih rezultat izbora ili protesta, s obzirom da su izbori bili pre protesta tako da nije bilo nametnutih izbora (kada je većina tih ljudi uhvatila virus), sada bi stanje bilo neuporedivo bolje. To govori da je za sadašnje stanje glavni krivac predsednik Vučić. Žao mi je samo onih koji su radili u Nemačkoj i početkom pandemije na brzinu pojurili kući pa sada žive u koronom zarobljenoj državi. Uskoro će ovde u Nemačkoj potpuno ukinuti čak i zaštitne maske pa sada recite ko je pametniji. Računica Dušana Spasića to najbolje pokazuje.

  4. Bitno je da premijerka kaze da nosi masku iako je ne nosi. Jel im ispod časti da nose masku?

  5. Premijerka je opet portparol iliti srpski glasnogovornik predsednika! Ne treba njemu to a nije tako ni rekao nego da je vakcina (koje uopste jos ni nema) vec obezbedena. A sto se tice eksplozije obolelih i to treba da nauci da je inkubacija od izbora a ne od nereda – od nereda ce tek da dode i zato je ona kao prva licnost u zmelji, bar po Ustavu, kriva! Nije predsednik taj!

    1. „Predsednik“ je „sposoban“ da sve sagledava daleko unapred. Iako je vođa samo za manjinu Srba, trudi se da bude daleKovid za sveukupnu Srbiju.

  6. Sramno obraćanje gradjanke Brnabić. Na osnovu kojih epidemioloskih podataka tvrdi da je porast broja obolelih posledica protesta? Zašto epidemiolozi ćute na bezobraznu laž?

    1. A šta vi kažete? Da su protesti umanjili broj zaraženih? Neka vam administratori odgovore, nema ko drugi.

      1. Da li takve komentare daješ, jer imaš neku konkretnu korist od ovog nesistema ili stvarno tako misliš. Prvo mogu da razumem u kontekstu opšteg vrednosnog sunovrata, ovo drugo me više zabrinjava jer je neizlečivo.

      2. Posledice protesta jos nisu vidljive. Ne kazem da nece biti povecan broj zarazenih, kao posledica protesta, ali ovo sto je „premijerka“ izjavila danas cista LAZ !!!! Danasnji brojevi predstavljaju testirane od 7-10 Jula. To su danas i objavili iz Kovid bolnica. Prema tome, cista LAZ !!!!

  7. Cenu okupljanja placamo vec duze vreme. Predizborna okupljanja u maju i pocetkom juna, fudbalske utakmice u Beogradu i Nisu odrzane u toku juna i izborne proslave od 21. juna, sigurno su dovele do povecanog broja zarazenih. Posledice protesta (koji su po recima predsednika Aleksandra Vucica imali veoma mali broj ucesnika) mozemo ocekivati za desetak dana.

  8. Zbog mnogih propusta Ana Brnabic je vec trebala da podnese ostavku.Nije sramota ne znati i ne snalaziti se na vrlo vaznoj funkciji, ali jeste praviti se da znas kao kad je Ana Brnabic u pitanju koja se cvrsto drzi za udobnu fotelju a trebala je vec da podnese ostavku i ustupi funkciju nekom ko bi bio sposobniji i uspesniji od nje.Razlog ovakvoj zdravstvenoj situaciji izazvanoj korona virusom i pticama na grani je jasno da su krivi predizborni i izborni skupovi a nikako odrzani protesti.Bas cudi da niko nije podneo ostavku a trebali su svi od vrha do dna koji su bili za odrzavanje izbora kad im vreme nije.

    1. Pa ostali se ne računaju, udario ih autobus na putu za testiranje

  9. „O tome (kupovini vakcine) ce odluku doneti strucne institucije“. Kraj vica.

  10. Nije problem Brnabić Ana sa svojim izjavama, problem je „struka“ koja na to ćuti. Sa njihovim smenjivanjem i Ana i njen šef odoše pod led. To bi trebalo da bude jedini zahtev građana ovog trenutka. Detaljno razvaljivanje zločinačko kriminalnog udruženja koje sada vlada će potrajati.

  11. Upravo stigla zabrana da se rade PCR testovi, u pitanju je dom zdravlja u manjoj opstini a ne bolnica

  12. Činjenica je da Vlada Srbije još od marta ne preduzima antiepidemijske mere konzistentno, a ni u skladu sa „strukom“. Ne čudi što A. Brnabić ne može da zna šta je sve doprinelo širenju novog korona virusa, s obzirom na njenu nenostrifikovanu diplomu američkog koledža, i naravno, da sa svojim timom nije rešila pitanja – nesankcionisanja predizbornih okupljanja , futbalskih utakmica i postizbornog SNS slavlja u Beogradu, kao i nedovoljan kapacitet za obradu testova za utvrđivanje prisustva korona virusa, neažuriranja podataka o broju novozarašenih , broja pacijenata na respiratorima, kao broja i umrlih od KOVID-19 i od drugih respiratornih infekcija, po opštinama i gradovima Srbije. Ipak čudi da A. Brnabić nije ni spomenula da su Vlada Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Kancelarija UN za projektne usluge potpisali 15. 7. 2020. sporazum o finansiranju momentalnog zapošljavanja oko 200 zdravstvenih radnika kako bi se povećao kapacitet Srbije za borbu protiv COVID-19.

  13. Sve je neistinito u državi laži i obmana! Počevši od nezaobilaznih faktora mira i stabilnosti, diplomatskih pobeda, privrednog rasta, do pobede prvog vala korone! Koji nije ni prestao, kamo li pobeđen, kako govore ludaci i SNS-a.

  14. Gledam ovaj grafikon i ne mogu da verujem. Poslednjih mesec dana je gore nego prvih 100 dana. Biće da su prošlonedeljni protesti uzrok tome

    1. Neće biti. Ovo su rezultati izbora i predizbornih aktivnosti. Za proteste ćemo tek videti.

  15. Da, da…sve je zbog protesta i prebijanja dece. Igre gladi po ulicama

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.