U Srbiji još 219 obolelih i četiri smrtna slučaja, ukupno 2.666 zaraženih i 65 preminulih 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 219 novoobolelih od korona virusa, ali i četiri smrtna slučaja. Ukupno je do sada zabeleženo 2.666 zaraženih i 65 preminulih.

Od juče do danas testirano je 1.135 ljudi, od kojih je 219 pozitivno. U Srbiji je do ovog trenutka testiran 10.761 građanin.

Ukupno je hospitalizovano 1.726 pacijenata, od koji je 112 na respiratorima.

U poslednja 24 sata preminule su četiri osobe muškog pola.

Procenat smrtnosti u Srbiji je trenutno 2,43 odsto a prosečna starost preminulih 64,6 godina, Preminuloe je do sada 48 muškaraca i 17 žena.

Broj obolelih po gradovima i opštinama možete pogledati na ovom linku.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je njegov predlog svaka zabrana kontakata, što znači da ne mogu dve osobe da budu na jednom mestu na manjoj udaljenosti od dva metra.

„Bilo je ranije u opticaju da se uvedu zabrane kretanja iz mesta u mesto, pogotovo iz Beograda, ali to je i dalje u opticaju“, naglasio je Kon.

Zabrana kretanja u Srbiji biće produžena od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 časova ujutro, potvrđeno je danas na redovnoj konferenciji kriznog štaba.

Direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović izjavila je danas da su do sada testirana 2.323 zdravstvena radnika, da je 260 zaposlenih u zdravstvenom sistemu pozitivno na korona virus, a da se za određeni broj čekaju nalazi.

Šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge rekao je da je uprkos nekim pozitivnim znacima u regionu suviše rano da se ublaže mere za zaustavljanje pandemije korona virusa.

U Severnoj Makedoniji od danas je produženo vreme „policijskog časa“ i radnim danima počinje u 16.00, umesto u 21.00, i traje do 5.00, dok je vikendom u potpunosti ograničeno kretanje.

Najmanje 82.726 osoba je do danas umrlo od posledica korona virusa u svetu, dok je više od 1.438.290 zaraženih, najnoviji su podaci agencije Frans pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari