Lončar: U Srbiji još pet slučajeva korona virusa, ukupno 24 zaraženih

Ostavite komentar


  1. Pod hitno zatvoriti skole i fakultete. Ograniciti kretanje gradjana. Omoguciti siromasnima da dobiju higijenska sredstva i hranu. Odrediti jednu nacionalnu televiziju koja ce 24 sata izvestavati o pandemiji. Privremeno ukinuti racune, poreze i ostala placanja drzavi zato sto vecina Srbije radi na privremenim poslovima sa nesigurnom zaradom. I na kraju skloniti ove klovnove sa vlasti.

    1. Imaš odgovore na sva pitanja. Sigurnost u donošenju odluka je obično obrnuto proporcionalna znanju i razumevanju.

    2. Poslati sve radnike na odmor i povecati im plate dok ne rade. Nezaposlenima dati plate, i to vece nego sto dobijaju ovi zaposleni koji ne rade.
      I na kraju dovesti komentatore sa Danasa na vlast.

  2. Mnogo me nerviraju dezinformacije koje kruže na se.mrežama. ovo je super što nam se nadležni obraćaju jednom dnevno. Jedini način da se izbegne panika.

    1. U normalnim zemljama bi novine koje dozvoljavaju ovakve komentare za pandemiju,kaznjavali zabranom izlazenja,a odgovorne kaznjavali. Budite srecni sto je AV predsednik jer bi neki drugi na njegovom mestu to i uradio. Mislite o tome.

  3. Svima se čini da g.ministar zdravlja Lončar,nije adekvatna ličnost za to odgovorno mesto u današnjem trenutku.Poznat od ranije sa nadimkom g.smrt,on sa svojim odgovorima novinarima na konferenciji za novinare govori o desetak hiljada nabavljenih respiratora i maski za preko sedam miliona stanovnika Srbije,pa se nada da će to biti dovoljno!?

  4. Ja sam mislio da će objavljivati lokaciju zaražene osobe. Ovako zdravi ne znaju da li su bii u kontaktu sa nekim od obolelih! Tako važnu informaciju ne očekujum od nadležnih, jer znam ko su u kakvi su. Ali mogu da doznaju novinari odgovornih sredstava informisanja. Naravno, ne ona koja imaju Vučićevu frekvenciju. Već ona koja imaau frekvenciju ISTINE. Koa „Danas“, N1 ns… Ima li još koji mediji u Srbiji koji ne laže?

  5. Svima se čini da g.ministar zdravlja Lončar,nije adekvatna ličnost za to odgovorno mesto u današnjem trenutku.Poznat od ranije sa nadimkom g.smrt,on sa svojim odgovorima novinarima na konferenciji za novinare govori o desetak hiljada nabavljenih respiratora i maski za preko sedam miliona stanovnika Srbije,pa se nada da će to biti dovoljno!?

  6. Svaki pacijent dobija adekvatno lecenje, bitno je da nema zivotno ugrozenih, potrebno je da mi kao savesni gradjani slusamo savete strucnjaka i da ih se pridrzavamo.

  7. To su te „ozbiljne“ pripreme za pneumovirus od dve nedelje: ne znaju ni broj respiratora, ili lazu.

      1. E moj radice , ima da trolujete i botujete , sve i korona da vas napadne. Jer nisu njemu presudni doktori za koronu ,nema ovde uslova za lečenje. Od vas botova se ocekuje da „umivate “ realnost a od Informera i Pinka da smanje broj zrtava. U njegovoj paralelnoj realnosti ovo ce svakako biti jedan od najsmešnijih virusa u novijoj istoriji.

    1. Ljudi sklanjajte onog diletanta „drNestorovića“ iz javnosti, pa on lupa na B92 i odvešće naciju u pm. Na robiju ništa manje.

    1. Ne razumem da li si ti to pokusao da budes smesan u ovakvom trenutku? Zaista ne shvatam.

      1. Sto nisi pitao trust mozgova to isto pitanje posle one konferencije gde se sprdaju sa najsmesnijim virusom koji postoji samo na fejsbukuIli si to shvatio

  8. Važno da su nabavili lelekoptere kome još trebaju respiratori,nazadna posla ali glasali ste uživajte i pamet u glavu na sledećim izborima ako prezivimo

  9. SRBIJA NEMA NI MASKI ZA VIRUS
    Vučić bi rekao: „Pa šta“.
    A ovo je retka prilika da narod vidi, kako je Vučić uništio zdravstvo i osiromašio Srbiju. Vučić neće obezbediti građanima ni ono osnovno, a to su maske protiv Korona virusa. Sve je to dobro zapržio i sa njegovim migrantima. Vučić danas na televiziji koristi Korona virus za svoju promociju pred izbore. Rekao bih da je on više naneo zla Srbima nego što će Korona virus. Ko ovo ne vidi njemu ni te maske ne trebaju…
    P.Sajdžo 2020

  10. NEMA NI MASKI ZA VIRUS
    Vučić bi rekao: „Pa šta“.
    A ovo je retka prilika da narod vidi, kako je Vučić uništio zdravstvo i osiromašio Srbiju. Vučić neće obezbediti građanima ni ono osnovno, a to su maske protiv Korona virusa. Sve je to dobro zapržio i sa njegovim migrantima. Vučić danas na televiziji koristi Korona virus za svoju promociju pred izbore. Rekao bih da je on više naneo zla Srbima nego što će Korona virus. Ko ovo ne vidi njemu ni te maske ne trebaju…
    P.Sajdžo 2020

  11. Drago nam je na informaciji. Sutra verovatno više neće ni izveštavati koliko je novih, a uskoro svi… Od ovoga će se samo popovi ovajditi

  12. Gospodin Kon je rekao da Koronu virus ubija UV svetlost. Kupio sam UV neonke i instalirao u firmi dok drugi kupuju zalihe hrane. Zaposleni mi u šali zovu CoronaBusters …

  13. Kad treba da se stvara država, da se brani i osloboađa, ajde narode. Kad se završi posao, e sad narode plaćaj porezu. U novije vreme nam utuviše u glavu da je država vlast, a sad kad se nadamo u vlast da nas zaštiti opet ispade da smo mi narod država. Sad ta vlast koja nas je globila kaže ma ko vas… perite ruke, odnosno pešački je zakon

  14. Ne mogu da verujem da se bavite brojem raspiratora i to u trenutku kad ih drzava narucuje i svim silama se bori za zdravlje gradjana, ne znam da li shvatate da na ovaj nacin radite direltno protiv zdravlja gradjana? Sram vas bilo!

  15. Iako mnogi pokusavaju da osporavaju ali odavno ovoliko nije ulagano u zdravstvo…Srbija sa razlogom moze da bude spokojna jer imamo i opremu i iskusne doktore koji mogu da odgovore ovim izazovima…

    1. Ne, nemamo. Na žalost, govorim iz ličnog iskustva sa zdravstvenim institucijama u Srbiji.

  16. Situacija će biti sve teža, najteže će biti medicinskom osoblju. Ne možemo da zaustavimo virus, ali možemo uticati na njegovo širenje, stoga slušajmo savete stručnjaka i ponašajmo se u skladu sa tim.

    1. Evo, moja žena, sa drugaricama, sutra ide u šoping u Milano, po preporuci stručnjaka. Sve super?

  17. Pa ljudi, da li mislite da stvarno objavljuju prave brojke obolelih, i umrlih osoba??? UVEK JE MNOGO GORE OD ONOGA STO SE OBJAVI.NEGO MI SMO NAROD KOJI JE GENERALNO NEODGOVORAN I J*EBE NAM SE ZA SVE DOK SE NENADJEMO U ZIVOTNO UGROZENOJ SITUACIJI.

  18. Al se ovde nakotilo botova, razvalice nas do izbora!
    I, zasto respiratori postadose drzavna tajna kada se otkrivanjem njihovog broja ne ugrozava bezbednost zemlje, sto je osnovna odrednica takvog statusa?

  19. Aman narode dozovite see pameti!!!Nemoze bad Niko sacuvati pa nijedna glad na svetu ako Sami send necuvste,a to me da budete odgovorni prvo Prema sebi pa onds I Prema okolini!Stop bi u prevodu znacilo,ako ate bili u inostranstvu sedite dve nedelje kid kuce I izbegavajte kontakte!Ako posumnjate u svoje zdravlje,potrazite prvo informacije preko telefona makar od svog lekara on ce vam dati prva uputstva!Jel to talk tesko,da nemozete da zpamtite?!!!

  20. … spremni smo i jedinstveni, jes da nema maski, dezinfekcionih sredstava, respiratora, lekova, osoblja… Ali pesma nas je održala, njojze hvala!

  21. Toliko su nas zaokupili koronom da se niko više ne pita šta je sa onim migrantima na Tursko – Grčkoj granici.

  22. U Čačku posle proslave 18. rođendana sa više stotina zvanica i potvrđenim virusom kod gostiju iz Nemačke, odobreno testiranje samo za 2 učenika iz razreda slavljenika, koji imaju najizraženije simptome. Ostalima nek je Bog u pomoć. Toliko o tome da ima svega – nema ni testova, a maske će nam poslati SZO nekoliko hiljada (za zdravstvene radnike). A oni imaju obraza da se pojavljuju i lažu bezočno

  23. Sigurna sam da, ukoliko se budemo pridržavali mera, možemo da izbegnemo širenje virusa i oboljevanje. Bitno je samo ne paničiti i ne širiti dezinformacije.

  24. problem je gospodine ministre jer svi Vi kazete danas jedno a vec sutra dan iznese drugo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.