U Srbiji nije dozvoljeno spaljivanje otpada u cementarama

Premijerka Ana Brnabić o ekološkom problemu građana Kosjerića

Ostavite komentar


  1. U Beočinu se verovatno spaljuju klikeri a ne otpad ili Beočin nije u Srbiji jer se u cementari otpad spaljuje godinama? Izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom bile je predviđena mogućnost uvoza neopasnog otpada za potrebe korišćenje otpada kao goriva za postrojenja (direktna posledica lobiranja cementne industrije ali bojim se i kompanija koje ce raditi na spaljivanju otpada u Beogradu). Izmene spornog zakona su povučene na osonovu tehničke procedure zajedno sa svim drugim zakonskim predlozima Vlade RS, zbog promene premijerke i rekonstrukcije Vlade. Tehnička stvar a ne namera. Molim vas da proverite sve informacije pre nego sto objavite tekst.

  2. Ako nije dozvoljeno spaljivanje naseg smeca kako moze biti dozvoljeno spaljivanje u Lafargeu u Beocinu spaljivanje toksicnog otpada evropske unije???

    1. A po vama gume nisu toksicni otpad….ako sam razumela!!!
      nije dozvoljeno spaljivanje naseg smeca kako moze biti dozvoljeno spaljivanje u Lafargeu u Beocinu spaljivanje toksicnog otpada evropske unije???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.