U Srbiji sutra oblačno, kišovito i sveže vreme, na planinama sa snegom 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U Srbiji se sutra očekuje oblačno i sveže vreme sa lokalnom kratkotrajnom kišom dok će na planinama padati sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od dva do pet stepeni Celzijusovih, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću biće vedro.

U Beogradu sutra promenljivo oblačno i sveže vreme, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar koji će uveče skrenuti ka jugozapadu i jugu. Najniža očekivana temperatura iznosiće od dva do četiri stepena celzijusovih, a najviša oko 14 stepeni.

U utorak ujutro se u većem delu zemlje očekuje prizemni mraz, a lokalno i slab mraz na 2m visine. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada.

U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak oblačno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeno i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac. Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak uveče i tokom noći ka utorku.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak:

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija. Izvestan oprez se i dalje savetuje cerebrovaskularnim i psihičkim bolesnicima. Pospanost, razdražljivost i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i oprez u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari