U Srbiji sutra ujutro mraz i magla, tokom dana sunčano i toplije vreme 1Foto: Pixabay/Markito

Sutra u Srbiji jutro sa slabim, lokalnim i umerenim mrazom u nekim delovima sa kratkotrajnom maglom nakon čega će uslediti pretežno sunčano i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar koji će na istoku biti povremeno i jak, zapadni i severozapadni, posle podne u slabljenju. Očekuje se najniža temperatura od minus pet stepeni do tri stepena, u Negotinskoj Krajini oko šest stepeni, najviša od osam do 17.

U Beogradu sutra jutro sa slabim mrazom dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije vreme. Duvaće slab istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura iznosiće od minus jedan do tri stepena, najviša oko 13 stepeni.

U sredu se očekuje postepeno naoblačenje ali će se zadržati suvo vreme, osim na zapadu i jugozapadu gde će uveče i tokom noći ka četvrtku biti slabih padavina. U četvrtak umereno do potpuno oblačno i iznad većeg dela suvo vreme, dok se slaba kiša očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku.

Uveče se na severu očekuje jače naoblačenje sa kišom koje će se tokom noći ka petku i u petak tokom dana proširiti i na ostale krajeve. Na planinama će padati slab sneg.

Za vikend pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme, samo u subotu ujutro i pre podne na severu, zapadu i u centralnim predelima mestimično sa kišom. U nedelju uveče naoblačenje sa kišom u Vojvodini koja će se tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak proširti na ostatak zemlje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 19. decembra:

Biometeorološka situacija će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari