U starom Kliničkom centru u Nišu 1.000 klima uređaja, ali nedostaje još 1UKC Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

U starom delu niškog Univerzitetskog kliničkog centra koji je paviljonskog tipa klimatizovano je 70 do 80 odsto prostorija sa oko 1.000 klima uređaja, dok je nova zgrada u potpunosti klimatizovan centralnom klimom, izjavio je pomoćnik direktora Goran Stanojević.

On je agenciji Beta rekao da uprava UKC-a nastoji da klimatizuje što veći broj postorija u starom Kliničkom centru, ali mora da poštuje ograničenja koje nameću elektronstalacij u tim starim objektima.

„Ima bolesničkih soba u kojima još nema klima uredjaja, trudimo se da u što kraćem vremenskom periodu i one dobiju, uz odobrenje svakako tehničke komisije koja procenjuje opterećenost elektroinstalacija“, izjavio je Stanojević.

Klime su postavljene, istakao je, tamo gde je to najpotrebnije, kao što su hirurške sale, odeljenja intenzivne nege i sobe sa porodiljama i bebama.

„Pojedini hodnici u kojima pacijenti čekaju na pregled nisu klimatizovani i to nam predstavlja problem. Pacijenti sada uglavnom imaju primedbe na čekanje u hodnicima ispred specijalističkih ordinacijama u zgradi stare hirurgije“, izjavio je Stanojević.

Kako je kazao, taj problem će trajno moći da bude rešen izgradnjom zgrade Poliklinike, a do tada gužve će se rešavaati ograničavanjem broja ljudi koji istovremeno ulaze u hodnik.

Prema Stanojevićevim rečima, gužve se prave i zbog toga što veliki broj pacijenata, da bi izbegao vrućinu, dolazi na pregled u sedam sati ujutru, iako su im pregledi zakazani za 11.00 ili 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari