U Subotici sve više porodica kojima je pomoć potrebna: Akcija prikupljanja namirnica u nedelju 1Foto: Fejsbuk stranica "Naše malo nekome je sve"

Neformalna grupa “Naše malo nekome je sve” organizuje u nedelju, 3. jula, novu akciju prikupljanja namirnica za ugrožene porodice. Akcija će se održati u prostorijama Mesne zajednice Ker, od 9 do 12 časova, a organizatorke poručuju da je svaka donacija značajna.

Uz česte pojedinačne donacije, neformalna grupa “Naše malo nekome je sve” svakog meseca organizuje po jednu veliku akciju prikupljanja namirnica, ne bi li na taj način zbrinuli što više ugroženih porodica.

Međutim, kako kaže Dana Radomirović, jedna od osnivačica grupe, u poslednje vreme je postalo teško odgovoriti svim zahtevima, jer se sve više porodica javlja za pomoć.

“Jako puno porodica se svakodnevno javlja, što sa računima, što za potrebom za hranom i ne možemo svima da pomognemo nažalost. Kada obiđemo porodice, jako je teško doneti odluku i pitati se da li si pogrešio. Jednu porodicu si pomogao, ali vidiš da treba i drugima, a nemoćan si. Uvek gledamo da svima stigne bar nešto, jer tamo gde je puno dece ili gde je bolest, moraš da misliš da taj paket bude sadržajan”, kaže Dana Radomirović.

Zbog toga iz grupe “Naše malo nekome je sve” pozivaju Subotičane koji su u mogućnosti da se u nedelju odazovu na akciju i doniraju nešto od onoga što je potrebno svakom domaćinstvu, od brašna, ulja, šećera, testenine, pirinča, voća i povrća, pa do sredstava za higijenu, kao što su sapun, šampon, prašak, toalet papir i kućna hemija.

“Sad ide i sezona džemova i tegla džema je deci doručak ili večera. Jedno pakovanje testenine je nekome obrok i neko će je propržiti sa lukom i napraviti ručak. Najgore je kad nema ništa i zato nijedna donacija nije mala”, poručuje Dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari