U tri od četiri lokalne samouprave Borskog okruga još 66 pozitivnih na koronu, četiri pacijenta preminula 1 Foto: J. B. K.

Pozivajući se na informacije Zdravstvenog centra Negotin, opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je da je juče virus korona registrovan kod 32,4 testiranih i da su evidentirana 24 nova slučaja zaražavanja virusom.

Među novoinficiranima nema dece i novooboleli su uzrasta od 22 do 77 godina. Na teritoriji opštine Negotin aktivno zaraženo je 338 osoba. U negotinskom Zdravstvenom centru na kovid odeljenjima je na lečenju 41 bolesnik sa bronhopneumonijom.

Juče je hospitalizovano pet pacijenata, dva transportovana u kovid bolnicu u Kruševcu, dva otpuštena na kućno lečenje i na odeljenju su od posledica korona virusa preminula tri pacijenta.

U kladovskoj opštini, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 23 osobe i na teritoriji opštine je aktivno pozitivno 206 bolesnika.

Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini je prema podacima nadležnih, zaraženo 2.677 osoba, izlečeno je 2.378, a od posledica virusne infekcije preminula 93 pacijenta.

Prema informaciji koju je Danas dobio od nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, od 63 juče testirane osobe pozitivno na virus bilo je 19 i aktivno zaraženo kovidom je 108 bolesnika.

Jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 13 pacijenata. Među aktivno zaraženima više od dve trećine čine nevakcinisani, a starosna kategorija gde je najveći broj zaraženih je ona od 25 do 49 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari