U Užicu velika akcija uklanjanja kabastog, zelenog i građevinskog otpada 1Foto: Grad Užice

Velika akcija čišćenja i uklanjanja kabastog, zelenog i građevinskog otpada u Užicu planirana je za četvrtak, 15. septembar, od 8 do 15 časova, a u narednom periodu biće organizovana i u selima.

U poslednjih nekoliko meseci primetna je praksa da građani kabasti otpad, fotelje, krevete, ormare, šporete, ostavljaju pored kontejnera za komunalni otpad, ali i na mestima koja nisu za to predviđena, poput autobuskih stajališta i raskrsnica.

Pored kabastog, na takvim mestima, ostavlja se i zeleni i građevinski otpad.

„To dodatno otežava rad “Bioktoša” i ometa odvoženje otpada. Zbog toga će, biti organizovana velika akcija čišćenja i uklanjanja kabastog otpada”, rekao je Srđana Nedeljković, član Gradskog veća.

Velika akcija čišćenja i uklanjanja kabastog, zelenog i građevinskog otpada planirana je za četvrtak, 15. septembar, od 8 do 15 časova.

Nosilac akcije biće JKP “Bioktoš”, a ostala javna komunalna preduzeća dala su svoj doprinos obezbeđivanjem potrebnog broja ljudi i neophodne mehanizacije.

“Pozivam sugrađane da u naredna dva dana iznesu što veće količine pomenutog otpada, na sve lokacije gde postoje kontejneri. Takođe, zamolio bih Užičane da kabasti otpad ne ostavljaju na raskrsnicama, autobuskim stajalištima i drugim mestima koja za to nisu predviđena već da to čine u terminima koji su propisani i u one kontejnere koji su za to predviđeni”, rekao je Nedeljković.

Nataša Milović Stefanović, direktorka JKP “Bioktoš” ističe da ovo preduzeće svakodnevno sakuplja i odvozi otpad sa 15 vozila i oko 30 izvršilaca.

“U seoskim mesnim zajednicama to se čini jednom sedmično, a u gradskim jednom ili dva puta nedeljno. Na godišnjem nivou oko 21.000 tona otpada odveze se na deponiju Duboko, a oko 60 tona je upravo kabasti otpad”, kaže Milović Stefanović.

Akcija organizovanog sakupljanja i transporta kabastog otpada, koja je u planu za četvrtak, 15. septembar, u narednom periodu biće realizovana i na području užičkih sela, najavili su nadležni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

U Užicu velika akcija uklanjanja kabastog, zelenog i građevinskog otpada 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari