U Vojvodini više od 1.000 novoobolelih, sprečena žurka u Veterniku 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.035 novih slučajeva zaraze korona virusom, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U strukturi novih slučajeva 864 je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa.

Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 269, među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Prema podacima IZJZV među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo koje čini više od 75 odsto slučajeva, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 12.252, a najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.615.

Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa, pa u narednom periodu treba dodatno posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Sprečena žurka u prostorijama FK Veternik

Novosadska policija u petak oko 23 sata prekinula okupljanje dvadesetak osoba u prostorijama fudbalskog kluba u Veterniku, saopštila je Policijska uprava.

Utvrđeno je da je ovaj skup organizovan suprotno važećim epidemiološkim merama, pa će komunalna milicija procesuirati prisutne u odgovarajućem prekršajnom postupku.

Takođe, navedeno je da je kod dvadesetogodišnje Novosađanke policija pronašla supstancu za koju sumnja da je kokain, pa će, nakon veštačenja, protiv nje podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.

Protiv osoba koje kod sebe nisu imala ličnu kartu, policija će podneti prekršajne prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari