U Vranju besplatan kurs samodbrane za žene i devojke 1

Povodom Međunarodnog obeležavanja dana mladih, u Vranju će u ponedeljak, 12. avgusta, od 12 do 14 sati na gradskom šetalištu biti održana ulična akcija sa temom ‘’Nasilje nad devojkama i ženama – koja je tvoja mera?, a potom će sve zainteresovane devojke i žene moći da učestvuju u radionici samoodbrane.

Besplatan kurs samoodbrane održaće se u Gimnaziji “Bora Stanković” od 18 sati do 21 sat, a obuku će držati Jelena Cakić, majstor ninjitsua.

Veština samoodbrane u situaciji iznenadnog napada, neželjenog fizičkog kontakta, neželjenog uhođenja, proganjanja i drugih vidova nasilničkog ponašanja, pomaže devojkama i ženama da se osnaže, da sačuvaju svoje samopouzdanje, da se suoče sa nasiljem – ističu organizatori.

Ovim akcijama želimo da ukažemo javnosti i nadležnim institucijama na problem nasilja nad devojkama i ženama, na to da nedostaju adekvatni programi i mere podrške u društvu, kao i na problem nedovoljne informisanosti devojaka i žena da se zaštite.

Organizatori ulične akcije i kursa samoodbrane su Odbor za ljudska prava Vranje, tim SOS Telefona i SOS kutka za devojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari