U Vranju grejanje skuplje za 10 odsto za fizička, a 30 odsto za pravna lica 1Foto: Nadica Jakovljev/Danas

Korisnici toplotne energije u Vranju ne treba da brinu uopšte, JP „Novi dom“ je spremno za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra a trajaće do 15. aprila iduće godine, rekao je za Danas Goran Petrović, direktor ovog preduzeća.

Prema njegovim rečima, od jula meseca povećana je cena grejanja, i to „10 odsto za fizička, a 30 odsto za ustanove“

„Cena grejanja za fizička lica je 98,60 dinara po metru kvadratnom bez PDV-a, a za pravna 157 dinara bez PDV-a“, kazao je Petrović.

Kako je istakao sagovornik Danasa, uredbom Grada Vranja propisano je da „maksimalna temperatura u prostoriji bude 22, a minimalna 18 stepeni“.

„Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ali smo mi u obavezi da budemo spremni već prvog, pa ako prosečna dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni tri dana uzastopno, pokrenućemo naše postrojenje i ranije“, kazao je Petrović.

Direktor „Novog doma“ je istakao da je mazut osnovni energent.

„Za grejnu sezonu koristimo 3.000 tona mazuta i 10.000 kubika sečke za potrebe kotlarnice u Zdravstvenom centru koja je u vlasništvu ‘Novog doma’. Nema razloga da se brinu naši korisnici, u ovom trenutku imamo obezbeđeno 1.000 tona mazuta, a u pregovorima smo sa Republičkom direkcijom za robne rezerve za 2.000 tona mazuta. Imali smo sastanak u Vladi, obećali su da će nam dati tih 2.000 tona mazuta, ako se ne budemo snašli u budućem periodu“, objasnio je Petrović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari