U Vranju pojačane mere protiv širenja respiratornih infekcija: Zabranjene posete, obavezne maske 1Preventivne mere protiv respiratornih infekcija Foto:V.Ristić / Danas

Rukovodstvo regionalnog ZC u Vranju donelo je odluku o ponovnom otvaranju ambulante za pregled pacijenata sa respiratornim infekcijama, a usledila je i zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima u Opštoj bolnici u ovom gradu.

Ambulanta za akutne respiratorne infekcije radiće od danas  u prizemlju  objekta Antituberkoloznog dispanzera (ATD) u Vranju, sa od 7 do 20 časova, saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Ambulanta će raditi radnim danima i vikendom u dve smene sa po jednom lekarskom  ekipom.U istom objektu  biće organizovana prostorija za intervencije, gde će pacijentima biti omogućeno uzimanje propisane terapije, kao i kontrolni pregledi i regulisanje potrebne dokumentacije za eventualna bolovanja.

Na prvom spratu zgrade ATD-a  i dalje će prema ustaljenom rasporedu raditi ambulante za građane  Sobine i Gornje čaršije.

Zdravstveni radnici i zaposleni u Zdravstvenom centru Vranje  „imaju obavezu  da koriste zaštitne maske“, je iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

„Komisija za prevenciju bolničkih infekcija ZC Vranje, na osnovu predloga mera Ministarstva zdravlja, donela je preporuke da pacijenti i svi ostali koji dolaze u Zdravstveni centar Vranje takođe nose zaštitne maske, a do daljnjeg zabranjene su i sve posete hospitalizovanim pacijentima na odeljenjima Opšte bolnice ZC u Vranju“, navodi se  iz ove zdravstvene ustanove.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari