U Zaječaru počelo postavljanje kamera za kontrolu i kažnjavanje prekršaja u saobraćaju 1Foto: FB/Boško Ničić

U Zaječaru je danas počelo postavljanje prvih automarskih radarsko/kontrolnih sistema za kontrolu i kažnjavanje prekršioca saobraćajnih propisa, saopštio je na društvenoj mreži Frejsbuk gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Kamere će beležiti brzine, nasilničke vožnje, pogrešno parkiranje i sl, a prekršiocima propisa kazne će, na osnovu snimaka kamera iz PU Zaječar, automatski stizati na kućnu adresu.

“Ovim sistemima najnovije tehnologije, u narednih par godina, biće pokrivene sve važnije saobraćajnice u gradu i prilazi gradu, a grad će uložiti značajna sredstva, uz pomoć Republike, i u proširenje video nadzora u gradu kako bi se sprečile štete koje pojedinci nanose infrastrukturnim objektima i opremi (klupe, žardinjere, korpe za otpatke, drveće i sl.)“, naveo je Ničić.

On je najavio i da će se u narednom periodu raditi na tome da se JKP „Parking servisu“ obezbede sredstva za kupovinu vozila i opreme za sistem „oko sokolovo“ koje će sankcionisati nepropisno parkiranje koje je uzelo maha u našem gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari