U Zlatiborskom okrugu 215 novoinficiranih korona virusom 1Foto: N.Kovačević

U Zlatiborskom okrugu, potvrđeno je 218 novih slučajeva infekcije korona virusom, što je znatno više nego juče, kada ih je bilo 88.

Prema informaciji užičkog Zavoda za javno zdravlje, najviše novih slučajeva je u Užicu (57), a potom u Priboju (29), Arilju i Požegi po 28, Bajinoj Bašti (21), Čajetini (17), Sjenici (14), Prijepolju (12), Novoj Varoši (6) i Kosjeriću (3).

U Užicu je juče, zbog povećanja broja inficiranih i obolelih, uvedena vanredna situacija, a u Prijepolju je ona na snazi od 7. novembra.

Od početka epidemije, u tom okrugu, zvanično je potvrđeno 4.899 slučajeva infekcije, ali užički Zavod i Zdravstveni centar ne saopštavaju informacije o tome koliko se pacijenata oporavilo, a koliko ih je preminulo od posledica infekcije.

U bolnicama u Užicu i Požegi, kako je saopštila uprava Zdravstvenog centra, smešteno je 255 pacijenata. U užičkoj Opštoj bolnici je njih 55, od kojih je 18 na intenzivnoj nezi 18, a među njima je deset na respiratorima. U kovid bolnici u bivšoj kasarni u Užicu je 135, a u odeljenju užičke bolnice u Požegi još 63 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari