U zrenjaninskim poštama prijava za vaučere još nije počela 1privatna arhiva

Iako je najavljeno da će danas u poštama početi prijava za vaučere u iznosu od 15 hiljada dinara, u Zrenjaninu u prepodnevnim satima, prijave nisu bile moguće.

– Ispred pošte u naselju Bagljaš jutros su se okupili građani koji su želeli da se prijave za vaučere ali u tome nisu uspeli. Tražili su pomoć od nas, ali ni mi ne možemo da pomognemo. Zvali smo poštu, rečeno nam je da nije usvojena uredba, pa da nije potpisan ugovor, sve u svemu, ljudi su se zasada razišli a da li će se okupiti kasnije, kad čuju na televiziji, videćemo. Velika je vrućina, nije bilo prijatno ni jutros a kamoli sada, kažu u zrenjaninskoj mesnoj zajednici “Veljko Vlahović”.

Prepodne se za vaučere nije moglo prijaviti ni u glavnoj pošti u Zrenjaninu a nekim građanima koji su čekali, rečeno je, nezvanično, da bi prijavljivanje moglo početi popodne.

Na brojeve telefona glavne zrenjaninske pošte kao i one na Bagljašu, nije se niko javio.

Pravo da dobije vaučer može ostvari 200.000 građana – penzioneri, nezaposleni i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara, prenose mediji.

Država je za vaučere obezbedila tri milijarde dinara.

Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5 000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10 000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari