U zrenjaninskim vrtićima tražilo se mesto više 1Foto: M.P. / Danas

Nikad više mališana u zrenjaninskim vrtićima nego ove školske godine, kada je kapacitet od 2.500 mesta premašen za 110.

Dvadeset vrtića imaju sve uslove da organizuju boravak za decu i nastavni program, kažu u Predskolskoj ustanovi, gde se boravak dece subvencioniše iz budžeta grada.

Vršilac dužnosti direktora PU Zrenjanin Željko Cvijanović rekao je da je će se ustanova pripremiti za veći broj dece.

„To je uslovilo drugačije sagledavanje boravka dece u ustanovi, te da će u skladu s njihovim brojem biti izvršene i određene izmene, pre svega u sistemu pripreme i snabdevanja obroka“, naveo je Cvijanović.

Na području Zrenjanina najrazvijeniji vid rada sa predškolskom decom je u okviru gradske Predškolske ustanove, koja ima 20 vrtića, jaslene grupe, vrtićke grupe i predškolski program a deca mogu da pohađaju nastavu u trajanju od 4 sata ili 8 sati.

„Neki roditelji decu šalju samo na nastavu, neki ostavljaju na užini, a neko uplaćuje kompletan program, gde postoji i spavanje. Utoliko se razlikuju i njihovi mesečni troškovi“, objašnjava Željko Cvijanović.

Pravo na besplatno korišćenje vrtića u Zrenjaninu ostvaruju nezaposleni roditelji i roditelji sa troje i više dece.

Ostali korisnici plaćaju 10 ili 20 odsto od ukupne cene troškova za vrtiće, u zavisnosti od visine ličnog dohotka, dok ostalo pokriva grad Zrenjanin iz svog budžeta.

Maksimalan iznos za gradski vrtić u Zrenjaninu košta oko 4.000 dinara, potvrdili su za Danas iz Predškolske ustanove Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari