U Zrenjaninu dve trećine novca za medije radio i televiziji „Santos“ 1centar zrenjanina (2)

Najviše novca za informisanje na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanina i ove godine dobiće RTV „Santos“ , ukupno 9,5 miliona dinara. Zrenjaninska radio televizijska stanica dobila je tri miliona dinara za emisiju „Vikendica“, tri miliona za internet projekat „Kutak za kulturu“ i 3,5 miliona dinara za radijsku emisiju iz poljoprivrede „Agrominuti“.

Druga zrenjaninska televizija, KTV, za internet sadržaj i televizijsku emisiju dobila je ukupno 200 hiljada dinara. Nedeljnik „Zrenjanin“ za edukaciju o tržišnim temama može da računa na 500 hiljada dinara kao i list „Poljoprivrednik“.

Za sadržaj na portalu volimsrbiju.com odobreno je pola miliona dinara, a isto toliko pripalo je i Novosadskoj TV. Televizija Subotica za svoj projekat dobiće milion dinara, za projekat „Kulturno i umetničko“ novosadski Dnevnik može da računa na 700 hiljada dinara, a beogradski Digital medija netvork za projekt 24sedam Zrenjanin na dva miliona dinara.

Po 100 hiljada dinara dobili su portali Zr Klik, zrenjaninski.com, volimzrenjanin, Sport info i Radio Klik FM.

Iako je za medije u budžetu Zrenjanina ove godine planirano 20 miliona dinara, a taj iznos objvaljen je i u javnom pozivu, komisija je ovog puta podelila 15,4 miliona dinara. To bi značilo da će verovatno u drugoj polovini godine biti raspisan još jedan poziv za medije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari