U Zrenjaninu još bez potvrde da li će biti protesta u subotu 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Organizatori protesta u Zrenjaninu nisu mogli da potvrde za Danas da li izlaze na ranije najavljenu blokadu puta kod Linglonga, u subotu, 11. decembra, nakon informacije da će zakoni biti povučeni i poslati na doradu.

U Građanskom preokretu, udruženju građana koje organizuje zrenjaninski protest sa Skupštinom slobodne Srbije i Udruženjem poljoprivrednika Banata, kažu da je rano za bilo kakvo slavlje.

“Da, planirana je blokada puta kod Linglonga za subotu. Videćemo da li će je biti, nakon poteza vlasti da se zakoni povuku. Ništa to još nije konačno, tako da smo spremni da izađemo na ulicu ukoliko stvari ne krenu kako treba”, kaže Dušan Kokot iz Građanskog preokreta.

Na pitanje da li će, ako se zahtevi protesta ispune, umesto blokade organizovati slavlje kaže da tako nešto u Zrenjaninu nije potrebno.

“Nema razloga za slavlje, ovo je više predah građana u teškoj borbi sa vlašću. Nema sumnje da je Vučić ovo pametno odigrao i da je već samom najavom povlačenja spornih zakona podelio opoziciju, sa namerom da oslabi bunt građana. Uočljiva je tišina iza njegovih leđa, njegovo članstvo ne sme da kritikuje ustupke vlasti građanima”, kaže Kokot i dodaje da Zrenjaninci nemaju razloga za slavlje s obzirom na gomilu problema koje imaju, počev od neispravne vode, zagađivača, problematičnih stranih investicija i potlačenih stranih radnika.

Na pitanje da li su i oni u subotu na blokadi, iz grupe građana Zrenjaninska akcija kažu za Danas da će postupiti po uputstvu Inicijative “Kreni-promeni”, gde su prijavili svoje aktivnosti i preko koje sprovode svoju peticiju da Zrenjanin dobije vodu.

“Ukoliko bude protesta, mi ćemo organizovati blokadu na putu za Novi Sad, kao i prethodne subote. Ukoliko stvar sa spornim zakonima bude u redu, nećemo praviti blokade”, kaže za Danas Bekim Rukeci iz Zrenjaninske akcije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari