U Zrenjaninu preminula profesorka i aktivistkinja Zorica Radišić 1Foto: privatna arhiva

Profesorka biologije i aktivistkinja Građanskog preokreta Zorica Radišić preminula je u 61. godini, nakon duge i teške bolesti.

Zorica Radišić je rođena 1962. godine, diplomirala je biologiju na Univerzitetu u Novom Sadu, a pedagoškim radom bavila se u većem broju škola u Beogradu i Zrenjaninu.

Ostala je upamćena kao omiljena profesorka bilologije đacima Zrenjaninske gimnazije, gde je brojne generacije učila svom predmetu ali i životu.

Bila je ekspert za ekologiju i sa velikim entuzijazmom je prenosila svoje znanje i ljubav prema životnoj sredini mlađim generacijama.

U prethodnih dvadeset godina bila je jedna od najdoslednijih i najhrabrijih građanskih aktivista u Zrenjaninu.

Nikada neće biti zaboravljeno njeno beskompormisno zalaganje za primenu zakona, očuvanje prirode i ljudska prava.

Svoj nemerljiv doprinos dala je i borbi građana za očuvanja gradskih jezera, kojim je pretilo urbanističko remećenje, o čemu je Danas pisao.

Od osnivanja je članica Građanskog preokreta, gde se borila za dosledno primenjivanje propisa u zaštiti živetne sredine ali i otklanjanju svih nepravilnosti koje muče grad u kom je živela.

Svoje poslednje ovozemaljske dane, pre prerane smrti, provodila je na Siciliji, gde je trebalo da bude njeno novo utočište.

Sahrana Zorice Radišić biće održana u Kleku, u četvrtak, 24. avgusta u 13 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari