U Zrenjaninu radovi na vrelovodu još nisu gotovi 1Grejanje Foto: M. P.

Grejna sezona počela je u Zrenjaninu 9.oktobra zbog niskih temperatira ali je njen početak praćen nezavršenim radovima na gradskom vrelovodu i prvim kvarovima, zbog čega nisu svi korisnici imali tople radijatore a neki ih ni sada nemaju.

Naime, trasa vrelovoda u zrenjaninskom naselju Ruža Šulman još uvek nije rekonstruisana do kraja iako radovi ubrzano traju, tako da stanovnici ovog dela Zrenjanina i dalje nemaju daljinsko grejanja. Zbog toga su hladni stanovi u ovom naselju, porodične kuće priključene na dalekovod ali i učionice u osnovnoj školi ”2. oktobar” kao i u obližnjem vrtiću.

Završetak radova u naselju Ruža Šulman bio je, prema najavi Gradske toplane, planiran za 15. oktobar. Ipak, kako su korisnici obavešteni, danas neće doći do isporuke toplotne energije, već bi to trebalo da bude u nedelju, 17. oktobra.

-Ugovori sa izvođačima radova su potpisani na vreme i radovi su započeti tokom letnje sezone. Međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije, radovi su tekli znatno sporije od planiranog. Pored ograničenog broja radnika na gradilištu, trasa u naselju Ruža Šulman je vrlo nepristupačna za rad, tako da su izvođači imali poteškoća oko samog iskopa i spuštanja cevi u rov –  navodi se u saopštenju “Gradske toplane”.

I dok se građevinski radnici bore u rovovima sa cevima vrelovoda u naselju Ruža Šulma, dotle stanari zrenjaninskog naselja Bagljaš, i to oni u prvim zgradama, ne uspevaju da dispečerima prijave hladne radijatore. Kažu da za njih nije počela grejna sezona dokle god im neko ne popravi podstanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari