U Zrenjaninu se oslikava mural odbojkašici Maji Ognjenović 1Foto: Grad Zrenjanin

Na fasadi jedne stambene zgrade u naselju 4. jul u Zrenjaninu, gde je živela odbojkašica Maja Ognjenović, oslikava se mural u njenu čast.

Radove izvodi akademski slikar Viorel Flora, koji je počeo izradu murala posvećenog jednoj od najuspešnijih sportistkinja rođenih u Zrenjaninu, na inicijativu njene sestre Miljane a uz podršku grada Zrenjanina i Narodnog muzeja ovog grada.

„Odlučili smo se za portret, sa podignutom rukom, kako bi bio vidljiv i iz prometne ulice. Izabrali smo lepu fotografiju, preneću je u stilu braon-belo, uz eventualno još neku boju koju bi dodali, sa krupnim tekstom “Maja” u donjem delu. Koristiću akrilne boje, koje su postojane i dugotrajne, i isključivo raditi četkicom“ objasnio je Viorel Flora.

Prema njegovim rečima, mural bi mogao da bude gotov u naredne dve nedelje, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1984. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Odigrala je rekordnih 230 utakmica za nacionalnu selekciju. Tri puta je učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila dve olimpijske medalje.

Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja dodala je ove godine i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a s reprezentacijom Srbije osvojila je još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta. Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj grad nosi titulu “Evropskog grada sporta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari