U Zrenjaninu zabeleženi redovi ispred banaka 1Gužve ispred banaka Foto: M. P.

Ispred komercijalnih banaka u centru Zrenjanina danas su zabeleženi redovi, građani užurbano podižu novac.

Gužvi u centru grada nema, pojedici nose zaštitne maske na licu a dezinfekciona sredstva i osnovne živtne namirnice i dalje su najtraženija roba. U ambulantama je manje pacijenata, a na redovne zakazane preglede mnogi se nisu odazvali.

Vrtići, škole, Tehnički fakultet i Viša tehnička škola ne rade. Prekinut je rad svih sportskih objekata u Zrenjaninu. Obustavljeni su svi javni programi. Štab za vanredne situacije i gradonačelnik grada Zrenjanina doneli su preporke za ponašenje u vanrednom stanju.

-Građani moraju da poštuju samoizolaciju, bez poseta i druženja, a stariji od 65 godina ne smeju uopšte izlaziti. Preporučuje se poslodavcima da proces rada organizuju tako da svi koji to mogu rade od kuće. Biće formiran kol centar za građane i distributivni centar za opremu i namirnice a pomoć i raspodela će se organizovati preko Crvenog krsta, jedinica civilne zaštite, vatrogasnih društava i volontera – navodi se u merama.

Kako je navedeno, obim javnog saobraćaja redukuje se samo u noćnom režimu, uz dežurstva u taksi udruženjima.Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata od 8 do 20 časova.

U Zrenjaninu je do sada zabeležen jedan slučaj zaraze korona virusom i to 12. marta, kada je zbog potvrđene bolesti poslodavca u jednoj ovdašnjoj firmi 50 zaposlenih poslato kućama a fabrika zatvorena. Svim radnicima je preporučena mera izolacije, kao i članovima njihovih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari