U Zrenjaninu završena “Čitalačka značka”, zlatne pripale Katarini i Tamari 1privatna arhiva

Svečanošću koja je održana u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” završena je 39. manifestacija „Čitalačka značka“. Žiri u sastavu: Jadranka Štefković Petrović, Jasmina Stankov, Sonja Ljubotina, Erika Findić, Milica Nađalin, Ana Stanar i Mirjana Radovanović, odlučio je da nagradi 21 autora čitalačkih dnevnika, a dvadesetak je odabrano za izložbu.

Predsednica žirija je Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat.

Izložba svih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika priređena je u čitaonici dečjeg odeljenja.

Zlatnu značku u kategoriji od V do VIII razreda dobila je Katarina Božić, učenica Osnovne škole „Servo Mihalj“, a srebrne Doroteja Milinović iz škole „Petar Petrović Njegoš“i Milica Topčagić iz  škole „Servo Mihalj“. Bronzanu značku dobile su Una Radošević iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Milana Milašinović iz škole „Aleksa Šantić“  iz Sečnja.

U kategoriji III i IV razreda zlatnu značku dobila je Tamara Micić iz škole „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca dok su srebrnu značku dobili Vuk Petrović iz škole „Sonja Marinković“ i Jovana Oljača iz škole „Servo Mihalj“.

Bronzane značke dobili su Milan Stajić iz škole „2. oktobar“, Milica Kevrešan iz škole „Petar Petrović Njegoš“ i Mila Anđić iz škole „Servo Mihalj“.

Nagrada žirija za kolekciju pripala je IV1 razredu Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ a nagrada bibliotekara za kreativnost pripala je IV2 razredu škole „Servo Mihalj“.

Pohvaljeni su i učenici prvih i drugih razreda, Sergej Maširević, Leon Ilić, Lena Zlokas, Lena Petrov, Ilija Novaković, Doroteja Bartole, Aleksa Hajduković, Đurđina Isakov, Dušan Krnić i Szabó Szilárd.

Nagrade za kolekciju dobili su učenici II2 i I1 razreda škole “Dr Jovan Cvijić”, II2 škole „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca, I5 razreda škole “Petar Petrović Njegoš“, II1 škole”Petar Kočić” iz Banatskog Despotovca i II2 razreda škole  „Dositej Obradović“.

Za kreativno rešenje nagrade su pripale II1 i II2 razredu škole “Servo Mihalj“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari