Eko kviz u Zrenjaninu: Đaci razvrstali smeće i pokazali kako treba 1Foto: M.Pudar/Danas

„Pazi, ovo ide u crvenu kantu a ono tamo u žutu“, viče svojoj drugarici jedan od učesnika Eko kviza u Zrenjaninu,dok tokom takmičenja razvrstava otpad u prave kante.

Kviz se održava u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu a za takmičenje koje organizuju JKP „Čistoća i zelenilo“ i Grad Zrenjanin prijavile su se 22 škole,

Prvog dana održavanja Eko kviza „Prljavo ili čisto – nije isto“ znanje i veštine iz ekologije odmerili su đaci osam osnovnih škola sa područja Zrenjanina, uzrasta od petog do osmog razreda.

„Naš grad i preduzeće se trudi da našim najmlađim sugrađanima pokaže kako izgleda sortiranje, zato smo se i uključili u ovu kompletnu priču edukacije. Idu predavači po školama, počećemo od naših najmlađih sugrađana i od osnovnih škola gde će im biti postavljene kante za sortiranje otpada i samim tim ćemo ih uvoditi u celu priču o reciklaži“, kaže Vladimir Vujin, tehnički direktor JKP Čistoća i zelenilo.

Eko kviz u Zrenjaninu: Đaci razvrstali smeće i pokazali kako treba 2
Foto: čistoća zrenjanin

Juče su se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu takmičile prve ekipe. U prvom krugu kvalifikacija, takmičile su se OŠ“ Djura Jakšić“ iz Zrenjanina, OS“ 1.oktobar“ iz Botoša, OŠ “ Servo Mihalj“ iz Mužlje i OŠ“ Jovan Dučić“ iz Kleka.Prvi polufinalista je škola iz Kleka.

Potom su se takmičile OŠ “ Vuk Karadzić“ iz Zrenjanina, OŠ „Uroš Predić“ iz Orlovata, OŠ „Dositej Obradović “ iz Zrenjanina i OŠ“ Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke. Drugi polufinalista je OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina.

Kvalifikacije i polufinalno takmičenje će se odvijati u periodu od 28. februara do 3. marta, u sali restorana, u Kristalnoj dvorani. Finale će se održati 10. marta u Kulturnom centru u Zrenjaninu. Škola koja pobedi u finalu, predstavljaće Zrenjanin na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila u Beogradu.

Ovo je četvrta godina da se Eko kviz organizuje u Zrenjaninu, a pobednici na lokalnom nivou predstavljaće svoje gradove i na republičkom takmičenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari