U Zrenjaninu završena prolećna akcija iznošenja kabastog otpada 1Foto: JKP čistoća zrenjanin

Tokom prolećne akcije iznošenja kabastog otpada u Zrenjaninu, na gradsku deponiju dnevno se odnosilo između 35 do 45 kubnih metara kabastog otpada, saoštilo je JKP „Čistoća i zelenilo Zrenjanin“.

Kako su naveli, evidentno je da količina otpada raste iz godine u godinu, što je i za očekivati, jer je porasla i izgradnja novih stambenih objekata, objasnili su iz ovog preduzeća.

„Po prvi put, u periodu od 28. februara do 19. marta, sproveli smo prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su bila obuhvaćena 22 naseljena mesta. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta, tokom akcije, u proseku se odnosilo između 15 do 20 kubnih metara kabastog otpada“, naveli su u JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, završena je 21. aprila. Organizovana je u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. U svakoj od njih, kontejneri zapremine 5 kubnih metara su bili postavljeni po dva dana, a ‘‘Čistoća’’ ih je praznila svakodnevno.

Cilj akcije bio je da se građani gradskih, mesnih zajednica oslobode kabastog otpada, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva spreče stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari