Nepoznata osoba usmrtila je juče u Budvi sa tri hica iz vatrenog oružja Dragana Bećirovića, izvršnog direktora kompanije Bepler i Džejkobson i vlasnika hotela „Bjanka“ u Kolašinu i „Avala“ u Budvi. Bećirević je u trenutku ubistva, kako su izvestili crnogorski mediji, bio u blizini svog automobila, ispred zgrade u kojoj ima stan. Policija u Budvi privela je više lica na informativni razgovor nakon ubistva koje se desilo oko tri sata posle ponoći.


Komšije u mirnom budvanskom kraju, kako su navele Vijesti, probudile su se začuvši pucnje i izašli na terase, ali se juče spekulisalo je li bio jedan ili više napadača. Kombi hitne pomoći sa ranjenim Bećirovićem odmah je krenuo u kotorsku bolnicu, ali je biznismen izdahnuo u tunelu Mogren.

Dragan Bećirović i njegov brat Zoran godinama izazivaju kontroverze u medijima, navele su Vijesti. Nedeljnik Monitor je, između ostalog, podsetio da je firma Bepler i Džejkobson preuzela Avalu nakon sudske odluke koju je donijela Ana Kolarević sestra Mila Đukanovića i koja je „nakon toga napustila sud da bi postala zvanična zastupnica te firme“.

Dragan Bećirović je pre dve godine pretučen u Kolašinu. Bećirović je tada napadnut dok se sa prijateljima vozio džipom. Policija je odmah kao aktere teškog incidenta označila vlasnika kolašinskog restorana „Skver“ i diskoteke „66“ Dejana Kašćelana zvanog Komarac i njegovog brata Aleksandra, a tragalo se i za suvlasnikom pomenute diskoteke Miroslavom Rakočevićem i Podgoričanima Vinetuom Strugarom i Alenom Medunjaninom. To je bio drugi sukob sa braćom Kašćelan, pisali su mediji, a prvi se dogodio u noći između 1. i 2. januara. Prethodno je, navodno, Dejan Kašćelan maltretirao i vređao pevača narodne muzike Džeja, koji je nastupao u hotelu „Bjanka“.

Subotić negirao dilove

Nedeljnik Monitor je braću Bećirović nedavno označio kao „isturene igrače“ i osobe koje su u direktnom poslovnom dilu sa srpskim biznismenom u bekstvu Stankom Subotićem Canetom i familijom bivšeg premijera Mila Đukanovića. Subotić je to demantovao i optužio Monitor da vodi kampanju protiv njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari