Ubistvo muslimanske porodice u Severnoj Karolini najverovatnije nije izvršeno iz religioznih motiva, već je rezultat sukoba oko parking-mesta, smatra policija. Deah Šejdi Barakat (23), njegova supruga Jusor Muhamed Abu-Salha (21) i njena sestra Razan Muhamed Abu-Salha (19) ubijeni su u utorak uveče u njihovom domu u univerzitetskom gradu Čejpel Hil. Kako se navodi, svo troje su ubijeni tako što im je pucano u glavu.

Porodica ubijenih se ne slaže s policijom, te ubistvo smatra „zločinom mržnje“ i „egzekucijom“. Za ubistvo je osumnjičen Kreg Stiven Hiks (46), prvi sused ubijene porodice, koji se pojavio u utorak kasno uveče, nakon čega je uhapšen.

Otac ubijenih devojaka Muhamed Abu-Salha, koji je po zanimanju lekar, tvrdi da iako bi parking-mesto možda moglo da bude povod za ubistvo, ne treba smetnuti s uma da je ubica gajio ogroman animozitet prema njegovim kćerkama i zetu zbog njihove religije i kulture. Ožalošćeni otac je rekao da je jedna od njegovih kćerki pre nedelju dana rekla porodici da ih komšija mrzi. „Mrzi nas zbog našeg izgleda i onoga što smo“, rekla je. Hiks je, inače, ateista koji na svojoj Fejsbuk stranici redovno kritikuje religije. Policija je, međutim, naglasila da iako veruje da je trostruko ubistvo najverovatnije počinjeno zbog parkinga, ne može da isključi mogućnost da se možda ipak radi o religioznom motivu.

Hikova supruga Karen, međutim, negira da postoji mogućnost da je njen suprug počinio zločin zbog islamofobije. „Ovaj incident nema nikakve veze s religijom i veroispovešću žrtava“, rekla je Hikova supruga. Ona i Majtlend su spomenuli mogućnost da je osumnjičeni mentalno oboleo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari