Učenica iz Zrenjanina prva na svetskom finalu takmičenja iz poznavanja engleskog jezika u Rimu 1Foto. privtna arhiva

Među konkurencijom od 12.530 učenika na međunarodnom finalnom takmičenju u Rimu, koje je organizovala asocijacija „Hippo English Without Borders“, Zara Zamurović iz Zrenjanina je osvojila je prvo mesto u svojoj  kategoriji i ušla u 35 najboljih.

Porodica Zamurović iz Zrenjanina ima puno razloga da bude ponosna na svoju desetogodišnju ćerku i unuku Zaru, jer se ova devojčica već godinama izdvaja svojim znanjem engleskog jezika.

Koliko je uspešna u tome potvrđuje na takmičenjima, a jedno takvo završeno je pre nekoliko dana u Rimu, gde je asocijacija „Hippo English Without Borders“ organizovala međunarodno takmičenje iz poznavanja engleskog jezika.

Reč je o takmičenje iz engleskog jezika u kome učestvuju učenici od drugog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, kojima engleski nije maternji jezik, a podijeljeni su u šest uzrastnih grupa.

Ona je učenica četvrtog razreda osnovne škole „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, a engleski je počela da uči sa tri godine. Strani jezik je, kako navode u njenoj porodici, zavolela kroz igru i koristeći tablet, na kome je sve bilo na engleskom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari