Učenice Matematičke gimnazije u Beogradu nanizale medalje na Evropskoj olimpijadi 1Matematička gimnazija u Beogradu Foto: wikipedia

Učenice beogradske Matematičke gimnazije su na Evropskoj matematičkoj olimpijadi osvojile tri zlatne i jednu srebrnu medalju, kao i drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

U čestitki koju im je danas uputila, potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović je poručila da „u danima kada se svi snažno borimo za zdravlje i živote ljudi, uspeh naših mladih matematičarki nas je veoma obradovao“.

„Čestitam Jeleni Ivančić, Irini Đanković i Milici Vugdelić osvajanje zlatnih medalja, kao i Milji Jovanović osvojeno srebro. Drage devojke, vi ste primer i najbolji uzor mladima, jer znanje je najveće bogatstvo koje vam niko nikada ne može oduzeti“, istakla je ona.

Poželela je gimnazijalkama još mnogo uspeha i poručila da će „Srbija uvek biti tu da podrži rad, znanje i rezultate“.

„Svojim uspehom, znanjem i zalaganjem pokazale ste kako se bori za svoju zemlju. Ukoliko želimo da se razvijamo i idemo napred, važno je da ulažemo u svoje obrazovanje i da svojim radom i rezultatima doprinesemo boljem društvu za sve“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari