Učenik u Pazaru preminuo prirodnom smrću 1Foto: Dejana Majstorović

Petnaestogodišnji dečak, učenik novopazarske OŠ „Bratstvo“, koji je preminuo u ponedeljak uveče u Opštoj bolnici u ovom gradu, umro je prirodnom smrću.

– Na osnovu medicinske dokumentacije i obdukcionog nalaza zaključeno je da je dečak preminuo prirodnom smrću, koja je nastupila kao posledica komplikacija osnovnog, teškog i urođenog oboljenja progresivnog karaktera. Tokom obdukcije nisu konstatovani znakovi povreda, niti tragovi nasilja – saopštila je portparolka Opšte bolnice Suada Gicić Skenderi.

Dečaku je pozlilo u školskom holu i odmah je prebačen u Opštu bolnicu. Gicić-Skenderi je rekla da je dečak primljen bez vitalnih znakova života: bez pulsa, bez svesti, bez disanja i širokih zenica.

 – Preduzete su sve neophodne mere kardiopulmonalne reanimacije na koje, nažalost, nije bilo odgovora i konstatovana je smrt – rekla je doktorka Gicić-Skenderi i dodala da je dečak ranije „u više navrata hospitalizovan na Dečijem odeljenju u ovom gradu i na Dečijoj klinici u Beogradu zbog hronične metaboličke bolesti, teškog oblika acidemije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari